juletider

Julefriden börjar infinna sig. Dags att knycka en gran, köra vinglöggen i sodastreamern och hänga korv i husknutarna för att blidka satan. Förr Kunde man åka ut till kuikeojärvi och dricka sprit som smakade både PVC och kryddnejlika för att sedan lyssna till de äldre herrarnas julspel med det aldrig så klassiska jesus-temat. En oproportionerlig och hårig jesusgestalt låg i vedlåren och ojjade sig medan gubbarna gav liv åt den bibliska historien med stor pondus och akuratess. Mor hade redan börjat skära upp steken, så dom rationaliserade bort alla tråkiga kapitel där det inte hände destå mer, gav en hjälpande hand åt  jesus i låren, dammade av honom och satte honom på hedersplats vid bordets kortsida som det anstod en messiah av det norrländska inlandet. Sedan åt man och pratade om glädjebudskapet och konsten att vara människa. Det var långt före disney channel.


siamester.

Tillbaka i gamla gängor igen. VI for som sagt till thailand en sväng och kom fram till att 1.) I thailand finns det inga soptunnor, 2.) thailändare kör alla motorredskap med nån slags "full throttle or nothin" filosofi, oavsett om det gäller bilar, jordfräsar,  elverk eller flygplan . 3.) Man småmyser  lite varje gång man lyckas lura en thailändare att säga ord som innehåller många "r". Först åkte vi till Phuket och satt i solstolar och lekte att vi vägde 250 kg och inte orkade hämta öl själv. Sen for vi till PhiPhiöarna och hyrde båt +chafför och åkte runt bland klipporna å stönade och tjoade om hur vackert det var och kul och snorkla bland fiskarna med för den delen.

Sen for vi tll Ao nang och mötte upp med gälkaboysen, tog en elefantöl och tappade bort en man under tre dagar i Raileys Rökhyddor. VI hittade han dock i Koh samui senare, dit vi for när cheriffen i ao nang hade satt upp bilder på oss i staden och undantagstillstånd rådde. På samui tog vi de lugnt, iaktog folklivet, tog en elefant och en massage, smörjde in oss i kokosolja och vände sida.  

semester

jahaja, de e island time med det mesta just nu, jag har fatt utlopp for mitt apintresse och blivit biten i handen av en gibbonapa sa ja ar nojd. Igar var vi a flummade runt med kajaker och gjorde lite  deep water solo-klattring i raileybeach. Det var otroligt grymt. Nasta gang jag aker hit ska jag inte ha med mig nagonting, for det finns en gigantisk piratfabrik som bara star och puttrar och fraser ut livsnodvandigheter at oss vasterlanningar, och alla bar samma turistuniform, dvs billabongshorts changlinnen. nu ska jag ga och fota lite mer apor.

RSS 2.0