jul

Då har man överlevt ännu en jul. Eller i allafall den traditionsbundna delen av den ty det är ju lite stökande och eftersläckningar kvar innan man åker tillbaka till vargarna och värmlänningarna i Filipstaden. Årets bordshockeyturnering slutade dock med en snöplig finalförlust på straffläggning. Borde avgjort det tidigare, men pojkarna var darriga i första perioden och fick snabbt två baklängesstrutar emot sig, och Bengt-åke slet sitt hår i båset. Sedan kom Vi igång med klapp-klapp hockeyn i slutet av andra...Pojkarna visade mycket hjärta och preussisk disciplin och vid full tid stod det 2-2. Larionov lade undan motorsågen, rättade till teveantennen och följde straffdramat som gick helt åt jevuln för undertecknad. Men det är bara påèt igen nästa år.

uteliv/party

Ojojoj...Nu har vi varit ner till den lokala puben. Det var på riktigt, ingen jävla lek. Lokalen var lagom stor med sådan där kladdig furupanel som gojsat till sig efter åratals impregnering av stekflott. Det fanns en bar som självklart inte tog kort och några stolar och bord. Det kanske inte låter  så speciellt men det satt en stämning och känsla  i väggarna som var mycket svår att sätta sina flottiga fingrar på.

Klientelet bestod dels av tandlösa yrkesdrickare men också av ungdomar med framtiden framför sig. Tjejernas bakdelar var som ett vandrande galleri med svanktatueringar som såg ut att vara ditgaddade av en reumatisk alkoholistmatros i Gdansk. Jag började genast tänka mig personerna där i olika filmmanus. typ en kille; som är tillsammans med en tjej.Dom brukar sitta på flickrummet och vänslas, men helt plötsligt får han höra en sägen om att det finns äkta rulltrappor i Karlstad och bara sticker. Sen blir det en scen med hästar och en traktor och lite olika kameraåkningar,sen blir nån gravid och den som dom tror är pappan körde skogsmaskin utanför Hagfors när det hände så han kan det ju inte vara... jag ska skissa lite på det där i morgon...men nu tror jag man fäller in hovarna för idag. Glad natt.

personkemi

Nu sitter jag och räknar kemi, molvikter och sånt. Alltid klurigt med saker som man inte kan se eller ta på. Atomer och rymden är farliga saker som man inte skall grubbla alltför mycket ikring, för då blir man sinnessjuk och skaffar sig stora  blädderblock med verklighetsfrånvända skisser och börjar prata med djur. Sen slutar man att duscha. Ska man lära sig saker ska man kunna känna och lukta på prylarna, vrida och vända och se saken ur olika synvinklar. Den här kemin är Overklig. Kemi ska fräsa,fräta och explodera. Nu slår jag ihop böckerna och säger Godnatt

RSS 2.0