femton gastar på död mans kista

faan...igår kokade jag en fisksoppa, men idag när jag skulle äta den luktade det som när man kokar fulgäddor och småaborrar till en enda monstergröt och ger till katten. Men jag åt ändå och tänkte på barnen i afrika.

det var en gång en gubbe som bodde inte alls särskilt långt från där vi växte upp. när vi fick sommarlov brukade vi cykla upp till honom längs den tjälskadade grusvägen som alltmer började slukas upp av björksly som aldrig riktigt ville låta sig röjas pga uråldriga konflikter gällande skftesgränser och jakträttigheter.

Den karln Var en rolig fan, och även om hans fru också var en god och gudfruktig människa, så var det först efter hennes bortgång som det började bli riktigt högt till tak i den gamla 1800-talskåken uppe på backen. Han hade gått till sjöss som 16-åring, och på M/s Rosita hade han upplevt både tropiska stormar och manlig kärlek. Vi snorvalpar satt storögda i det ombonade köket och lyssnade till historier om hamnkvarteren i Rio de Janeiro, den tama dragspelande apan i Amsterdam och hur han hade fått en fullriggare förevigad på bröstet hos en fylletatuerare i gdansk. Men vi ville alla veta vem "clemenstine" var. Av illustrationen och texten på hans högerarm att döma så var det uppenbarligen en ung kvinna, men med hudfärgen som ledtråd kom vi fram till att det inte var hans nyligen framlidna hustru. Även som 10-åringar hade vi någonslags känsla för att det kanske  inte skulle vara brukligt att fråga om nått gammalt sydamerika-ragg när hans klippa till fru just hade lämnat jordelivet. Men frågan gnagde inom oss och blev föremål för många spekulationer under den nästkommande vintern. En kylig februaridag bestämde jag mig för att knalla upp till gubben och reda ut ett och annat, men huset stod tomt. Han hade dött under mellandagarna och vem Clemenstine var fick vi aldrig veta. fan.

Kommentarer
Postat av: Lincoln

Fyfan vad vackert ! Äntligen en blogg utan ett dagens outfit-kollage gjort av nån anorektisk blonderad stjärtpojke...

2008-07-13 @ 11:58:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0