jakttider

Nu är det jakttider. Det tas bokslut vad gäller laxfisket och lite trevande börjas det pratas hundpejlar, ståndskall och rödpunktssikten för att sedan låta allt brisera i en kakafoni av mer eller mindre sanna historier. Nästa vecka börjar det synas baktunga pickuper längs norrbottens skogsvägar med en köttlast på flaken till värden som vida överstiger Nigerias bruttonationalprodukt.

Man blir otroligt sugen att jaga lite grann, men då jag varit lite lat med jägarproven och tillgången på svartbössor hittils varit mager måste jag nog vänta till nästa höst. Men jag kommer att hållas uppdaterad om avskjutningen, och månaden efter jakten brukar vi nästan få vada i tomhylsor från alla älghistorer. faan nu blev det sent igen.


ett äckligt perfekt liv.

Ibland känner jag en helt omotiverad nöjdhet och livsglädje komma över mig. Då tror jag att jag ska dö, att jag på något sätt har försonats med en högre makt för alla mina synder. För detta brukar bara ske när man är i riktigt grisiga och jävliga situationer. Det kanske är nån jävlighetsreceptor i hjärnan som får spel och sänder tvärtomsingnaler, eller så är jag helt enkelt bara en genomlycklig och positiv person?

Jag tror inte att jag är skapt att kliva upp 04.25 på morgnarna. Jag saknar både finmotorik och logisk tankeförmåga vid den tiden, och jag kan inte ens andas regelbundet. Det är en jefvla tur att vi samåker för då är de ju alltid nån som  lyckats vakna i tid, men snart kommer dan då vi fixar till en kollektiv försovning och får bära det stora luggslitna hundhuvudet som är alldelens blött i pälsen. Nu ska jag försöka sova några snabba timmar å sen äre Påèt igen.

döden i 3:e set

vafan. det är ju tydligen sant att Stefan Edberg har servat linjemannen Richard Wertheim i Skrevet så att han blev alldelens död. Jag trodde det var en myt, men detta skall förmodligen ha skett 1983 och kokainet var inte inblandat, för langaren hade tydligen tagit fel på dag och plats. Ledigveckan är snart slut och jag har inte varit inblandad i några SIDA-projekt i afrika eller löst klimatfrågan, men jag har vilat upp mig ordentligt och källsorterat mjölkpaketen iallafall.

Jag var ute och sprang en längre sträcka idag, flåset fungerade fint men benen tog slut. Jag var tvungen och gå emellanåt på slutet, men jag såg jävligt koncentrerad och stursk ut när jag mötte folk för att ge skenet av att det var vilofasen i någonslags sjuk intervallträning. På hemvägen lufsade jag förbi Terassvägen och förvånades över hur naturen tagit tillbaka området där skidis-kåkarna en gång stod. Jag tänkte tillbaka på första året i gymnasiet när man åkte buss kring Malmberget/Gällivare iklädd hardcorehood och ryggsäck och ölade i höstmörkret. fifaan va fint.


slut och färdig

Då har man spolat av sig olja och borrkax och inlett ledigveckan. Nu sitter jag och googlar efter någonslags autist-test på internet. Jag har kommit fram till att ibland när jag stiger upp tidigt på mornarna har jag problem med färg och form och  glömmer de mest enkla saker som är själva förutsättningen för att leva i ett land med trafikregler, vattentoaletter och inkomstskatt.  Jag kommer däremot ihåg  meningslösa saker, siffer och bokstavskombinationer och händelser från det förgångna utan problem. 

En annan sak som stör mig är att jag ibland kommer ihåg instruktioner "på ett ungefär" . Till exempel om det är en kran som skall öppnas för att uppnå ett lyckat resultat kommer jag bara ihåg att det var nåt man skulle göra med kranen,  jag minns dock inte om det var absolut förbjudet att öppna den eller om det var absolut nödvändigt. jag ska vila lite nu så brukar det lösa sig.

lycklig utploppningsdag.

Idag har jag känt mig som den gamlaste gubben i världen. Jag har suttit i min bulttraktor och funderat över livet och vad jag har åstadkommit och vart alla dessa år mellan 16  och 26 tog vägen. Men sen spelade jag lite stereo och kände mig otroligt nöjd ändå. Trots att jag har försökt lägga locket på kom alla ihåg den där dagen i augusti 1982. Det Man inte kan göra nått åt är det lika bra att låtsas att man är jävligt nöjd med. Ibland när saker går åt  helvete brukar jag tänka att det var så ja hade tänkt mig det från början för då har jag lurat det allseende ögat att jag är felfri. nu är ja trött...

soyoz neroshimi respubliksvobodnik

nehe...västvärldens dåliga samvete och östblockets sökande efter gemenskap kulminerade under lördagskvällen i en liten "get together" där det var högt till tak och låg nivå på humorn. Alla erkände allting och det fanns lösningar till det mesta. Vi lät udda vara jämnt och förlät sovjetunionen för att dom skjutit ner våran DC 3:a, Ludmila engkvists rövartåg i Sverige  och TaTu. Dom lät ett försoningens skimmer vila över VM.finalen 1992. Sen kom det fram en gubbe till mig i baren och berättade att hans dotter var utbytesstudent i Örebro och att han hade åkt genom Sverige med hennes möblemang och stannat på en sylta i Gävle där han träffat sin nya fru som jobbade som projektkoordinator.

i dag har vi ju varit ute på dansh. De var kravallstämning i kön  och de var fanimej som en pilgrimsvandring till mekka fast man var ute i osedvanligt oreligiösa sammanhang. Trots att "vakterna" gjorde sitt bästa för att skapa kaos, misär och missämja kom vi in till slut och hade en otroligt trefvlig kväll.NU ska jag provsova lite och imorrn ska jag göra en svinviktig grej. 

apor.

Idag läste jag om ett gäng forskare som hade "hittat" 125000 gorillor i ett träsk i mörkaste Kongo. Det är tamefan inte som att hitta ett par borttappade glasögon eller en tjugolapp i handskfacket. Nu finns det tydligen dubbelt så många gorillor som tidigare, men man kan ju undra vem som slarvade bort dom från första början och vad dom har sysslat med under alla dessa år?

 
Monkey biz


Utkast: Förut kunde ...

Förut kunde man åka på sommarläger,paddla kajak och vara ute och flamsa på nätterna. Vi åkte buss längs riksväg 45 och var på väg till nån avfolkningsbygd där det tydligen fanns en bygdegård och en camping som hade uppförts på initiativ av ett driftigt kommunalråd under 80-talets början. Dess solblekta vattenrutchbana och luggslitna minigolfland stod dock numera som en smärtsam påminnelse om hur norrmännen hellre åkte till Pite havsbad  eller Sunny beach, men får oss var det som en liten stad, ett sommarsyndens näste där allt kunde hända. Vi var fyra i våran stuga. Jag och en god vän, en skum snubbe från tornedalen som började med att såga av alla fyra ben på matbordet, och en liten kille som hade en Gameboy med färgskärm -han var vi både  imponerade av  och lite rädd för. Hans farsa skulle tydligen vara hemlig agent, men det framkom långt senare att han var handläggare på kommunen och hade  hand om sophämtning och snöröjning ute i byarna.

Vi hade roligt med våra nyfunna vänner. Det låg liksom aldrig för oss att rida runt i cirklar på en livstrött shetlandsponny eller gå tipspromenad som de andra ungdomarna hade på planeringen, Vi utforskade den svenska sommaren på ett mera handgripligt sätt. En natt lockade vi in ett  stort lortigt får i servicebyggnaden så panik utbröt bland flickorna som satt och spelade "finns i sjön" . Efter den i våra ögon oskyldiga händelsen vidtogs det åtgärder. Vi skulle följa med en gubbe ut i skogen under två dagar och lära oss veta hut. Vi bodde i en tältkåta och fick lära oss allt om bark och rötter och vad man kunde äta och vad man skulle ge fan i. På kvällen den andra dagen när vi satt och blickade ut över sjön och hörde hur storlommens vemodiga lockrop ekade någonstans långt borta blev gubben djup och sentimental och började berättade om sitt liv och sina tillkortakommanden. Sen sa han att vi var fina ungdomar som inte alls behövde spela allan och leva jävulen för att komma någonvart i livet. Det var som att vi  fyra fann ett inre lugn efter detta och den sista dan hade vi bara ett fel på tipspromenaden. 


luljo

Den ungdomliga entusiasmen vill inte riktigt infinna sig för den som står med en svettig kebab i ena handen och den andra famlandes längs husfasaden i ett fåfängt sökande efter balans och värdighet.

Igår har jag sett den felande länken Mellan apa och människa. I samma stund som forskarna i i Belgien stirrade på den tomma glasburen och spåren som ledde ut mot gatan, stod han alltså här och manifesterade den grundläggande mänskliga rättigheten att finna sig själv i sina rötter. Sen gick jag längs vägen och fnissade lite och tänkte på apor i största allmänhet.  Det har varit ett fint veckoslut och vi har blandat kaffet med kron och tagit seden dit man kommer. Det är trevligt att lämna vardagen ibland och umgås med vänner och bekanta under enklare former.

RSS 2.0