nu ere nära

Fan. Igår åt jag en apelsin som jag hittade på marken i gruvan. Undrar om jag kommer att bli sjuk? man håller ju helt på att tappa konceptet, ibland känns det som att evolutionen går baklänges. Idag försov jag mig och fick bara en grov skiva barkbröd och ett glasvatten till frukost och till middag åt jag en karrekotlett som hade gått ut i april, men den märkningen hoppas jag vid gudarna endast gäller i upptinat läge. Visst fan äre skönt att gå upp på morgonen, men dessa förmiddagsskift är ju fan inte för intelligenta och flercelliga organismer. Svårmodet ligger över mig som en blöt filt, men imorrn är det fredag och då tar vi på oss våra lustiga hattar, knäpper upp en extra knapp i skjortan och får nått lurigt i blicken,


morgonen den bästa är.

Livet. 0450 står man i köket med små små kinesögon och illa fungerande finmotorik och försöker pilla i sig en leverpastejmacka och ändå inte glömma bort att andas. Drar armarna längs golvet likt en grottman och tar på mig de kläder som jag råkar få i händerna (något man alltid får skämmas för när man går mot parkeringen efter jobbet och liknar ett vandrande lapptäcke). När jag kommer ut på parkeringen 0507 har motorvärmaren inte startat och bilrutorna ser ut som insynsskyddade toalettfönster. Toyotan hostar plikttroget igång och jag tar min blodgivarskrapa och attackerar rutorna, lite extra tyngd bakom skrapen och verktyget faller isär ungefär som om den vore doppad i flytande kväve. Då vill man inte vara med längre... 


söndagsfunderingar.

En gång jobbade jag ihop med en trevlig gubbe. Vi röjde sly och fällde fula träd som höll på att ramla över bilar och klätterställningar. Min vän avskydde verkligen att arbeta, Han hade spenderat hela 90-talet med att fuska till sig en förtidspension för sin onda rygg, papprena var redan påskrivna när han gjorde misstaget att träffa försäkringskassans tillsyningsman på ett kampsportsläger. Nu turistade han i tillvaron och hankade sig fram genom jobbgarantier och plusjobb. Ibland tog vi mysdagar och satt i lekparken på varsin fjäderupphängd gunghäst och pratade om sånt som kunde ses som minsta gemensamma nämnare mellan en högstadieelev och en medelålders livsnjutare. Han höll  också brandtal om världen och människorna,noshörningen Nelson och Räntorna. Då var livet enkelt och vi gick gnolandes längs gångstigarna inte helt olikt Rasmus och paradis-oskar. Nu äre tuffare tider.

räfv

Det satt en räv och kollade på mig på parkeringsplatsen när jag gick till bilen tidigare i kväll. Nu när jag kom hem så satt den fortfarande kvar och tittade på mig när jag öppnade bildörren! Det kändes som att den hade något att säga, och om den är kvar imorgon ska jag bjuda den på kött å surra lite. Undrar om man ska ta in den i lägenheten sen? förklara för folk med en dåres envishet att det är en finnspets...den kanske skäller tjäder?


förberedelser

Syster och mor  har gjort gemensam sak och sprutat i mig en del mediciner som i pricip garanterar symtomfri framfart i Asien. Jag har ratchat bort vacciner mot åkommor som bara kan drabba en om man sover bland grisar på Vietnams landsbygd.Om jag lyckas lifta mig hela vägen genom Thailand och Kambodja, åka lastbilsflak genom FNL- djunglerna för att slutligen hamna på en vietnamesisk bondgård- och dessutom bli så full så att värdfamiljen motar mig med kvasten och tvingar mig sova bland grisarna... då förtjänar jag nått sportigt virus som äter upp hjärnan inifrån.

gofika på polishuset.

Jahaja då här medvinden kanske börjat svepa in och man håller på att plana ut efter en helt förjävlig vecka. Började starkt på måndagmorgon genom att kila fast foten mellan gasen och bromsen på den nya kingcaben varpå jag likt en ghettoride studsade in i bergväggen,  Sen har det bara fortsatt. Käppen i hjulet har inte velat dras ut och fyrklöverna låter sig inte hittas. Igår lyckades jag skänka 2400kr till Gällivarepolisens kaffekassa. Men hastighetsbegränsningarna är ju bara rekommendationer för folk som inte har råd att betala...Snutarna köpte Wienerbröd, tårta och den där fritösen dom alltid talat om på AP-träffarna, så det känns ju bara roligt att bidra med likvida medel. Nu ska jag sova.zzz

sundaymornincomin down

jahaja det blev söndag igen. Utomhus ser det helt förjävligt ut. Vädret lämnar en del att önska-riktigt sovjet-väder! Då är det skönt att koka kaffe och knäppa på femman och kolla på alla mänskliga avarter:- Världens tjockaste, Världens fulaste och världens mest transsexuella polis som nu har bestämt sig för att bygga en skola i Uganda, men stamhövdingen sitter med pannan i djupa veck för dom vet inte om dom ska kalla honom klassmamma eller klasspappa. Söndagen är vigd åt att fundera över sitt liv, flytta runt brickorna lite och se om det uppkommer några nya mönster eller jesusansikten. Sen går man stärkt mot ännu en vecka i helveteshålet.

gammal och uttjänt.

Det har hänt igen!! Jag har blivit kallad för "en gubbe med hund" . Förra gången det hände kände jag mig fortfarande ung och snärtig med rock`nroll i blicken,-då var det lättare att skaka av sig, men den här gången, lite sliten som man var, kändes det smärtsamt nära sanningen. Ungjävlarna stod på stigen och petade med pinnar i kinesmoppens slutburk. När dom var nöjda med resultatet grenslade en av dom helvetesmaskinen, planterade båda fötterna stadigt i myllan, bromsade fast sig och fräste lös så att barr och morän flög i en perfekt  båge i min å Siris(hundens) riktning. Då kläcker pruppen i gänget ur sig "lägg av, det kommer en gubbe med hund där borta".  Jag skyndar på stegen, känner mig nödgad att säga nått fränt och fritidsledaraktigt, men med tankarna på vars min ungdom tog vägen får jag bara ur mig ett utdraget "yeeeeaaah" .


världen.

Det är finanskris i världen, men livet går sin gilla gång för den som står utanför samhället. Veden är staplad, köttet saltat och fönstrets glipor tätade inför den långa vintern. Ärstidernas växlingar sker med  en erfarenhetsbaserad självklarhet som inte lämnar utrymme för spekulationer huruvida vinter verkligen efterföljs av  vår. Nasdaqbörsen går under när människorna inte längre förstår värdet av den teknik som skall frälsa oss från ondo, vi handlar hellre med kokosnötter och  gudastatyetter än binära värden vars frukter vi aldrig får skörda.

RSS 2.0