balkancharter

Jag har varit på min första charterresa sedan 1997. Då var man ju ganska ung ännu, och jag kommer inte ihåg att jag upplevde denna dagce nter-känsla som nu infann sig. De unga och ärtiga solflickorna hjälpte till ända från det att man släntrade in på Arlanda och såg till att man var påklädd, snyten och inte tappade bort pass och boardingkort. På planet flöt konversationerna smärtfritt med medpassagerarna och vi satt å jämförde priser på taxfreespriten , pratade om valet utan att stöta sig med någon samt drog diverse anektoter. Allting kändes väldigt trevligt och helylle tills man insåg att man var tvungen att hela tiden vänta på alla som uppenbart hade kuggat på fyraårskontrollen och behövde 100% tillsyn.
Vi tog några dagars charterslappande, men sen hyrde vi en bil och drog till Bosnien. Otroligt vackert land, fick lite Norge-känsla när man körde på de slingriga vägarna med broar och tunnlar och djur som inte finns i Gällivare. Att strosa runt på Sarajevos gator och torg var en speciell känsla. De sönderskjutna fasaderna stod i skarp kontrast till alla de affärskomplex som rest sig lite här och var bland ruinerna.
När vi skulle åka tillbaka till Sverige hade en liten pippifågel flugit in i motorn och planet hade havererat. När de i högtalarsystemet annonserade ut en 3 timmars försening blev alla chartermångon hemskt vilda och upprörda. De stod och stirrade på flygplanet som om de skulle kunna reparera det med enbart tankekraft. Domedagsprofeterna och krösamajjorna spekulerade i vilka hemska följdkatastrofer detta kunde leda till. När flygbolaget så delade ut matsäckar knuffades, rev och slet folk i påsarna som att det gällde en hjälpsändning till ett flyktingläger i Darfur. Men den svenska folksjälen är väl sådan - VI har det så pass bra att så fort det kör ihop sig lite så vill vi gärna späda på lite extra...för att få lite katastrofmys i vardagen.

Kommentarer
Postat av: Emeli

Och du levererar direkt! Fantastiskt!

2010-09-29 @ 12:29:35
URL: http://emeliegreiff.blogspot.com
Postat av: ynnoc

lysande!

2010-10-08 @ 14:18:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0